DAY 1, THURSDAY 26TH SEPTEMBER 2019

PRE-CONFERENCE CPD

MODERATOR: DR GLADYS FORDJOUR

TIME	DURATION	TOPIC	SPEAKERS
11:30A	30MINS	ARRIVAL AND REGISTRATION SNACKS	
12:00P	5MINS	WELCOME ADDRESS AND OPENING PRAYER	DR. GLADYS FORDJUOR
12:05P	20MINS	ANATOMY OF THE EYELID & ORBIT	DR. BILLEY QUAYE
12:25P	20MINS	EVALUATION OF THE PROPTOTIC EYE	DR WENDOLINE ASIEDU TWUM
12:45P	20MINS	ORBITAL CELLULITIS AS AN OCULAR EMERGENCY	DR BILLEY QUAYE
1:05P	20MINS	ORBITAL CELLULITIS: CURRENT MANAGEMENT TRENDS AND COMPLICATIONS	DR. SERWAH-ACQUAH
1:25P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS	
1:35P	1HR	LUNCH BREAK	
2:35P	1HR 30MINS	JUDGES ROUNDS	RESIDENTS
4:05P	30MINS	OVERVIEW, EVALUATION AND SURGICAL CONSIDERATIONS IN A PATIENT WITH PTOSIS	DR SAUL RAJAK
4:35P	30MINS	CONGENITAL PTOSIS (MGJW); CHALLENGES AND SOLUTIONS	DR ROHIT SAIJU
5:35P	55MINS	BREAK	
6:30P		RIVERFRONT BARBECUE DINNER HOSTED BY PLATINUM SPONSORS- BILIRA, BAYER, CANADA OPTICALS	

DAY 2, FRIDAY 27TH SEPTEMBER 2019 SCIENTIFIC SESSION 1 (MORNING) MODERATOR: DR. RAYMOND EWUSI

		THE GREAT DEBATE	SPEAKERS	
7:45A	15MINS	EVERY OPHTHALMOLOGIST IN GHANA SHOULD DE- LIVER A MINIMUM OF 500 CATARACT OPERATIONS A YEAR, AS THEIR CONTRIBUTION TO REDUCING CATA- RACT BLINDNESS IN GHANA	FOR: DR TAGOE AGAINST: DR SENEADZA	
8:00A	15MINS	THE NUMBER ONE PRIORITY FOR EYECARE IN GHANA SHOULD NO LONGER BE ABOUT CATARACT BLINDNESS AND ALL FOCUS SHOULD BE ON SOLVING GLAUCOMA BLINDNESS	FOR:DR M.E GYASI AGAINST: DR S.Y LARTEY	
8:15A	15MINS	THE NUMBER ONE FOCUS OF DELIVERING EYE-CARE IN GHANA SHOULD BE ON APPROPRIATE TECHNOLOGY AND NOT ON NEW MEDICAL INNOVATIONS	FOR: DR I Z BRAIMAH AGAINST: DR KWADWO AMOAH	
8:30A	15MINS	ALL CATARACT SURGEONS SHOULD TRANSITION FROM SICS TO PHACO AS THE PRIMARY CATARACT SURGERY OF CHOICE	FOR: DR Y.S ADAMS AGAINST: REV DR COFIE	
8:45A	15MINS	SUBSIDISED AND FREE EYE SURGERY PRODUCES A DE- PENDENT POPULATION THAT DOES NOT VALUE THE SURGERY THEY BENEFIT FROM	FOR: DR K AMISSAHH-AR- THUR AGAINST: DR JUDITH SIM- MONS	
9:00A	20MINS	DISCUSSIONS		
9:20A	20MINS	CLOSING /SNACK BREAK		

OPENING CEREMONY

MC: DR DZIFFA OFORI ADJEI

9:40A	5MINS	OPENING PRAYER.	DR. FELIX AHORZU	
9:45A	5MINS INTRODUCTION OF CHAIRMAN (DR. PHILIP BANNOR, DIRECTOR FOR HEFRA		DR. VIRGINIA MENSAH	
9:50A	10MINS	REMARKS BY CHAIRMAN	DR. PHILP BANNOR (HEFRA)	
10:00A	30MINS	KEYNOTE ADDRESS: ROLE OF OCULOPLASTICS IN EYE CARE DELIVERY SYSTEM IN GHANA. WHERE DO WE GO FROM HERE?	DR. EDITH DOGBE	
10:30A	DA 30MINS FRATERNITY MESSAGES:		GHANA OPTOMETRISTS ASSO- CIATION OPHTHALMIC NURSES GROUP OF GHANA GHANA OPTICIANS ASSOCIATION	
11:00A	20MINS	SPEECH BY PRESIDENT OF OSG	DR. MICHAEL E. GYASI	
11.20A	25 MINS	PRESENTATION BY DIAMOND SPONSOR,	ALLERGAN	
11:45A	1 HR	PRESENTATIONS BY PLATINUM SPONSORS (20 MINS EACH)	BILIRA, CANADA OPTICALS, BAYER,	
12:45P	15 MINS	PRESENTATIONS BY GOLD SPONSORS	APPASAMY NOVARTIS	
1:00P	10MINS	CHAIRMAN'S CLOSING REMARKS AND A SHORT SPEECH	DR. PHILIP BANNOR	
1:10P	30MINS	EXHIBITION	ALL	
1:40P	1HR 20MINS	LUNCH BREAK		

DAY 2, FRIDAY 27TH SEPTEMBER 2019 SESSION 2 (AFTERNOON) MODERATOR: DR MICHAEL GYASI

3:00P	50MINS	PANEL DISCUSSION: "HOW I FIX IT"	DR SERWAA ACQUAH DR BONSANA DR SAUL RAJAK DR. EDITH DOGBE DR ROHIT SAIJU
3:50P	30MINS	CURRENT ADVANCES IN THE MANAGEMENT OF ORBITAL DISEASES	DR SAUL RAJAK
4:20P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSION	
4:30P	3HRS	BUISNESS MEETING AND ELECTIONS	

7:30P	30MINS	BREAK	
8:00P		RECEPTION DINNER (BLACK TIE DINNER) HOSTED BY DIAMOND SPONSOR ALLERGAN	

DAY 3, SATURDAY 28TH SEPTEMBER, 2019 INSTRUCTION COURSES (MORNING) MODERATOR: DR KWESI AMISSAH ARTHUR

7.45A	30MINS	MACULAR OCT: BASIC FEATURES AND PRACTI- CAL INTEPRETATION IN DECISION MAKING	DR. SENEADZA ASIWOME
8:15A	30MINS	FUNDUS FLUORESCEIN ANGIOGRAPHY: BASIC FEATURES AND PRACTICAL APPLICATIONS IN RETINAL DISEASE MANAGEMNT (DME, PDR, CRVO, CRAO)	DR. IMORO BRAIMAH
8:45A	30MINS	OPHTHALMIC B-SCAN: FUNDAMENTALS, APPLICATIONS AND INTERPRETATIONS	DR VIRGINIA MENSAH
9:15A	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS	
9:25A	30MINS	IMAGING TECHNIQUES FOR ORBIT	DR SAUL RAJAK
9:55	30 MINS	SCANNING LASER POLARIMETRY	DR CHARLES COFIE
10:25A	30MINS	VFT: INTERPRETATION OF THE SINGLE FIELD PRINTOUTS OF THE HFA	DR. SETH LARTEY
10:55A	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS	
11:05A	15MINS	BREAK	
11:20A	30MINS	INTERPRETATION OF THE CORNEA TOPOGRA- PHY	DR. KWADWO AMOAH
11:50A	30MINS	GLAUCOMA OCT INTERPRETATION	DR. NAA NAAMUAH TAGOE
12:20P	30MINS	BIOMETRY: HOW TO ENSURE ACCURACY AND MINIMIZE REFRACTION SURPRISES	DR. JUDITH SIMON
12:50P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSION	
1:00P	1HR	LUNCH	

DAY 3, SATURDAY 28TH SEPTEMBER, 2019 **SCIENTIFIC SESSION 3 - FREE PAPERS** (AFTERNOON) **MODERATOR**: DR. MILDRED ALESER

2:00P	10MINS	FORME FRUSTE KERATOCONUS AMONG MODERATE TO HIGH MYOPES. DETECTION USING TOPOGRAPHIC INDICES FROM PENTACAM HR	DR SETH LARTEY
2:10P	10MINS	PREVALENCE AND ASSOCIATED FACTORS OF DRY EYE DISEASEAMONG ADULTS IN THE GA WEST MUNICIPALITY, GREATER ACCRA	DR SERWAA ACQUAH

2:20P	10MINS	NEGLECTED NASOLACRIMAL DUCT OBSTRUCTION AS SEEN AT TAMALE TEACHING HOSPITAL	DR. GILBERT BONSANA	
2:30P	10MINS	RECONSTRUCTION/REHABILITATION OF THE ANOPHTHALMIC SOCKET IN BOTH CHILDREN AND ADULTS	ROHIT SAIJU	
2:40P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS		
2:50P	10MINS	A CASE REPORT OF CONJUNCTIVAL PAPILLO- MATA	DR FESTUS KWAAKYE	
3:00P	10MINS	TRANSITIONAL CHALLENGES OF SETTLING IN A RESOURCE- DEFICIENT PRACTICE AFTER TRAINING IN A WELL RESOURCED CENTRE: MY EXPERIENCE	DR. KWADWO AMOAH	
3:10P	10MINS	WHAT HAVE I LEARNT-ACHIEVING THE BEST GLAUCOMA RESULTS	DR. SENEADZA ASIWOME	
3:20P	10MINS	A TWO YEAR FOLLOWUP ON BILATERAL CATA- RACT SURGERY IN STUDENTS OF THE METHODIST SCHOOL FOR THE BLIND IN WA	DR JUDITH SIMMONS	
3:30P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS	_	
3:40P	10MINS	VIDEO PRESENTATION	WOC-2020, CAPE TOWN	
3:50P	10MINS	AN UNUSUAL CASE OF VISUAL IMPAIRMENT IN A 17 YEAR OLD MALE	DR DZIFFA OFORI ADJEI	
4:00P	10MINS	VISUAL OUTCOMES AND PATIENT SATISFACTION AFTER LASIK SURGERY IN GHANA	DR YAKUBU ADAM	
4:10P	10MINS	NECROTIC MELANOCYTOMA ASSOCIATED WITH POLYCYSTIC LIVER DISEASE AND CUTANEOUS NEUROFIBROMATOSIS- A CASE REPORT	DR DAISY ASIAMAH	
4:20P	10MINS	THE ROLE OF TRANEXAMIC ACID IN THE TREATMENT OF MULTIPLE REBLEED AFTER SURGICAL HYPHEMA. A CASE REPORT.	DR IMORO BRAIMAH	
4:30P	10MINS	OCULAR PROSTHESIS SERVICE IN GHANA	EVELYN KYERE	
4:40P	10MINS	QUESTIONS AND DISCUSSIONS		
4:50P	30MINS	PICTURE SESSION (CONSIDERING DIAGNOSIS AND POSSIBLE MANAGEMENT FOR CLINICAL SCENARIOS)	DR. SERWAH ACQUAH DR BILLEY QUAYE	
5:20P	1HRS 40MINS	SOCIALIZATION		
7:00P		DINNER		